Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tak trochu jiná čokoláda
Autor: eoon@
Datum přidání 23.12.2013
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 tabulky kvalitní čokolády (70%)
  • jen 2 lžičky másla
  • 1 lžíci medu
  • trošku čerstvého mléka
  • agar

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nad vodní párou jsem si rozpustila tabulky nalámané čokolády, přidala jsem trošku másla, med a mléko a nechala vše rozpustit a spojit, v případě potřeby jsem dolila mlékem, aby to nebylo moc husté, ale spíše tekutější. Směs jsem pak (když byla rozpuštěná) přelila do kastrůlku, kde jsem jí přivedla trochu k varu (ne aby to bublalo úplně, spíše jen náznak varu;)) a přidala jsem želatinu agar, promíchala a nechala chvíli provařit. Do připravených formiček na čokoládu jsem pak směs nalila - a nepekla! :-) Dala jsem jí do chladu (balkon, lednice...) ztuhnout a nakonec vyklopila z formiček. Cukroví, ač nevšední bylo moc dobré a nebylo v něm zdaleka tolik tuku/másla jako v klasické čokoládě.

Příběh receptu

Napadlo mě vyzkoušet trochu jinou verzi domácí čokolády, kde nebude tolik tuku :)

Tipy na vylepšení

Skvělé je i posypat je namletými oříšky (kokosem) nebo sušeným ovocem a dát zatuhnout.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty