Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Lehký nadýchaný perník
Autor: eoon@
Datum přidání 29.10.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 skleničky polohrubé špaldové mouky (Bio)
  • 1 a 1/2 skleničky třtinového cukru
  • 1 sklenička řepkového kvalitního oleje (za studena lisovaného) 
  • 1 prášek do perníku
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 1 čokoládový pudink
  • trochu kakaa (nebo karob)
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažného mléka (nebo vody)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,97 g 117,18 g 3,96 g 2 327,92 kJ (556 kcal)
celkově 109,68 g 1 171,82 g 39,65 g 23 279,18 kJ (5560 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív cukr, olej a vejce vymícháme dohromady nejlépe ručním šlehačem, aby se nám netvořily žádné hrudky. Pak přidáme mouku, prášek do perníku, prášek do pečiva, čokoládový nebo i karamelový pudink a kakao, lehce vše promícháme vařečkou a přiléváme postupně vlažné mléko. Nakonec vše pořádně promícháme a vylejeme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Pečeme v troubě na 200°C asi 20-30 minut. Hotový perník vyndáme a můžeme polít čokoládovou polevou, posypat kokosem, oříšky,...Nebo jen servírovat s ovocnou marmeládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Kájina | 29.10.2011 - 14:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkusila jsem, ale nějak moc nadýchaný není...nějak moc mouky mi přijde. Tak nevím...Chuťově dobrý, ale je těžký, ani né moc vláčný. A to už jsem dělala spousty receptů na perník a vždy se povedly.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty