| Autor: | eoon@ |
| Datum přidání | 23.12.2013 |
| Druh receptu | Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 10 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Nejprve si uhnětu pevné těsto, to pak nechám přes noc odpočinout v lednici, ráno ho nechám chvíli při pokojové teplotě a postupně z něj vyvaluji válečky a tvaruji rohlíčky. Formu nepoužívám, raději mám ruční, co kus to originál :-) Rohlíčky pak vložím do vyhřáté trouby cca na 170°C a asi tak 7 minut, ale hlídejte je a po chytnutí té správné barvičky je vyndám a nechám asi 1 minutu vychladnout (ne moc dlouho), pak už jen rychle ale opatrně vyválím v moučkovém a vanilkovém cukru smíchané dohromady. Takto jsem dělala i kakaové - stejným postupem, jen jsem do půlky těsta přidala kakao ;-) Jsou výborné.
Udělala jsem i zdravější verzi a obalila je v sušeném mléce společně s bio vanilkovým cukrem (místo klasického bílého cukru) a byly také dobré.
Rohlíčky se povedly. Musela jsem přidělat ještě jednu dávku, protože tato je pouze na jeden plech. Doporučuju obalovat po úplném vychladnutí, teplé jsou hodně křehké a i když jsem byla sebeopatrnější, hodně jich při obalování "zařvalo"..
Přidat komentář