| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 03.02.2013 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 20 min | 
| Počet porcí: | 5 ks | 
| Přibližná cena: | 60 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
				 
				 
				 
		
								
									Cizrna Horeca
								
								
								Luštěnina cizrna
							
								
									Balsýr Žirovnický sýr balkánského typu
								
								
								Měkký plnotučný nezrající bílý sýr. 
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 21,95 g | 49,17 g | 13,00 g | 1 678,40 kJ (401 kcal) | 
| celkově | 109,75 g | 245,83 g | 64,99 g | 8 391,98 kJ (2004 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na olivový olej dáme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme 2 stroužky pokrájeného česneku, mícháme asi 2 min. Přidáme na kostičky nakrájené kapie a opět pár minut promícháme. Přidáme uvařenou cizrnu, necháme prohřát, opepříme. Přidáme hrst najemno nakrájené petrželky. Nakonec nadrobíme balkánský sýr a necháme vše prohřát. Pokapeme citrónovou šťávou pro zvýraznění chuti. Pokud použijeme slaný sýr (balkán), již nesolíme.
Přidat komentář