Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tofu s hořčičnou omáčkou
Autor: Frodik
Datum přidání 30.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3/4 hrníčku neloupané rýže
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička sojové omáčky shoyu
  • 2 ks tofu (pod chuti marinované, fermentované, ...)
Hořčicová omáčka:
  • 1-2 lžíce cca rýžové mouky hladké
  • 1 lžička cca hořčice (jak kdo má rád)
  • 2 dcl zeleninového vývaru
  • ovesná smetana 
  • 1 lžička másla
  • třtinový cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rýži propláchneme a přesypeme do malého hrnce kde jsme ještě před tím rozehřáli olej. Zalijeme odpovídajícími množstvím horké vody (1 rýže:2 vody) a zvolna dusíme pod pokličkou. Změklou rýži ochutíme sojovou omáčkou.Tofu prohřejeme na pánvi z obou stran. Přilijeme pár lžic vody a přikryjeme pokličkou. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo vodou, osolíme a přivedeme k varu. Pak do omáčky přidáme hořčici, mírně osladíme a doředíme smetanou. Někdy dávám ještě špetku muškátového oříšku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty