Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tofu s rýžovými nudlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 23.09.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 150 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 gr rýžových nudlí
  • 4 ks vajec
  • 2 čajové lžičky sezamového oleje
  • 2 ks cibule
  • 800 gr tofu natural
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 hrnek kuřecího vývaru
  • 1/2 hrnku čerstvé petrželky
  • 1/2 hrnku kešu oříšků
  • 1/4 hlávky kapusty - nadrobno nakrájené

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nudle uvařte ve větším hrnci do měkka a nechejte odkapat. Ušlehaná vejce (bílky) vložte na mělké misce do mikrovlnné trouby a vařte je asi 2 min, omeletu potom na prkénku nakrájejte na tenčí proužky. Na velké pánvi rozehřejte sezamový olej, přidejte cibulku, až zesklovatí, dále tofu a kečup a vše duste asi 2 min. Potom přidejte kapustu a duste další 2 min. Pak vlijte na pánev kuřecí vývar. Duste za stálého míchání tak dlouho, až směs začne připomínat hustší omáčku. Odstavte z ohně a vmíchejte do ní petržel. Uvařené nudle rozdělte na 4 porce, rozdělte na talíře, přelijte tofu s omáčkou a ozdobte vejci s ořechy. 1 porce obsahuje: 521 kcal energie (476 kcal, použijeme-li jen bílky) 31 g bílkovin 61 g sacharidů 17 g tuku (12 g, použijeme-li jen bílky)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty