Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Tuňákový steak se smetanovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g steaků z tuňáka
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička tymiánu
  • ½ pomeranče
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 kg brambor jako příloha 
  • 5 lístků libečku
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžičky himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 30,78 g 95,48 g 9,72 g 2 901,89 kJ (693 kcal)
celkově 61,56 g 190,95 g 19,43 g 5 803,78 kJ (1386 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do středně velkého hrnce vložíme oškrabané na kostičky pokrájené brambory, osolíme, přidáme kmín listy libečku a dáme vařit. Osolený tuňákový steak opečeme z obou stran na špetce másla. Hotové rybí filety dáme zatím stranou, nejlépe do trouby, aby nevychladly. Za stálého míchání do rybího výpečku nalijeme smetanu, osladíme třtinovým cukrem. Dále přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče, lehce osolíme a okořeníme tymiánem. 

Tipy na vylepšení

Místo pomerančové šťávy můžete použít vymačkanou šťávu z citrónu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 28.01.2021 - 23:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jídlo bylo výborné, píšu i za manžela, jen jsme museli trošku dosolit.

dusan666nasud | 3.11.2013 - 21:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výtečné

Dita | 25.06.2010 - 09:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc mi to chutnalo. Jako nedělní nebo slavnostnější oběd ideální. Lepší než se cpát kachnou se zelím a knedlíky.

Frodik | 25.06.2010 - 09:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moje oblíbené !

Milada | 25.06.2010 - 09:15

Ochutnali jsme a bylo to výborné. Zkusíme další z vašich receptů.

Lucka | 25.06.2010 - 09:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ke konci jsem zjstila, že jsem nedala pomerančovou šťávu, ale i tak to bylo výtečné.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty