| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 18.08.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					35 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
				
				
				
				
		
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 15,97 g | 88,52 g | 8,81 g | 2 192,75 kJ (524 kcal) | 
| celkově | 63,88 g | 354,07 g | 35,23 g | 8 771,00 kJ (2095 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno na struhadle. Slijeme z nich přebytečnou šťávu, posypeme moukou, přidáme vejce, sůl a důkladně promícháme. Lžicí tvoříme chlupaté knedlíky, které sázíme do vroucí osolené vody. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme (cca 5-10 minut podle velikosti), aby se knedlíky uvařily i zevnitř. Nejdříve si pro začátek raději vyzkoušíme uvařit jeden - dva knedlíky. Pokud by se nám během varu rozpadly, přidáme do těsta ještě trochu mouky. Dále si na olivovém oleji osmahneme cibulku na drobno pokrájenou, ke konci přidáme kostičky tempehu a společně prohřejeme. Zelí nakrájíme na drobné proužky, zalijeme vodou, přidáme trochu kmínu a třtinový cukr. Dusíme do změknutí. Na závěr, když už vypneme vařič, přidáme citrónovou šťávu.
Přidat komentář