Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vegetariánská svíčková s tofu
Autor: neznámý
Datum přidání 27.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 ks Tofu                                         
  • 1 cibule
  • 2 hrníčky kořenové zeleniny na svíčkovou
  • 5 bobkových listů, nového koření
  • 1/2 citrónu - šťávu
  • 1 lžíce Shoyu omáčky                        
  • 1 bujón bio zeleninový 
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 lžíce celozrnné mouky
  • 1 hrníček sojové smetany
  • 4 hrníčky vody
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,36 g 20,37 g 15,88 g 1 121,58 kJ (268 kcal)
celkově 33,43 g 81,46 g 63,52 g 4 486,33 kJ (1071 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na másle si osmahneme cibulku, přidáme pokrájenou zeleninu a bobkový list s novým kořením. Vše zalijeme trochou vody a podusíme pod pokličkou. Po malé chvíli zaprášíme moukou a dolijeme vodou, kterou jsme ještě smíchali se sojovou smetanou. Místo sojové smetany můžeme použít sojové mléko nebo smetanu. Dále do hrnce vhodíme zeleninový bujon. Po přivedení omáčky k varu dochutíme hořčicí, citrónovou šťávou, přidáme pár kapek shoyu omáčky a třinový cukr. Hotovou omáčku rozmixujeme do jemného krému.V jiném menším hrnci tofu podlejeme vodou a podusíme pod pokličkou. Zhruba po 13-15 minutách vyjmeme a přendáme na plech. Potřeme olivovým olejem a pokapeme sojovou omáčkou. Pečeme v troubě přibližně 20 minut. Hotové tofu přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží. 

Tipy na vylepšení

K omáčce neodmyslitelně patří brusinky a plátek citrónu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty