Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa s bramborem
Autor: helinka79
Datum přidání 10.08.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 brambor předem uvařených ve slupce
  • 2 menší cukety
  • 200 g jemného kuřecího salámu
  • 100 g sýru feta
  • trocha nasekané natě z jarní cibulky
  • hrst nakrájeného pórku
  • špetka soli, pepře
  • 2 vejce
  • 100 g sýru Eidam

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,27 g 17,11 g 18,66 g 1 396,71 kJ (334 kcal)
celkově 97,07 g 68,44 g 74,62 g 5 586,83 kJ (1334 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nachystáme si zapékací mísu a na dno skládáme rovnoměrně oloupané brambory nakrájené na kolečka, které jsme předem vařili ve slupce. Posypeme natí z jarní cibulky a pórkem. Dále vrstvíme nadrobno nakrájeným salámem a rozdrolenou fetou. Poté vrstvíme cuketou, kterou jsme zbavili šlupky a nastrouhali na jemnějším struhadle. Postup opakujeme, dokud nemáme zaplněnou až po okraj zapékací mísu. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci. Dáme do trouby a pečeme na mírnějším stupni, dokud povrch není zbarven do zlatova.

Příběh receptu

Recept není náročný, je jemný, dobře stravitelný a je to opravdová lahůdka, alespoň nám všem doma chutnal. :-)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty