| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 31.12.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 35 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Hrách žlutý
Hrách žlutý, loupaný, půlený
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 7,37 g | 24,23 g | 3,04 g | 638,38 kJ (152 kcal) |
| celkově | 29,48 g | 96,92 g | 12,15 g | 2 553,53 kJ (610 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Hrách namočený přes noc uvaříme v nové vodě doměkka. V dalším hrnci uvaříme omyté brambory ve slupce. Mrkev očistíme a nasekáme nožem na drobné kousky. Zlehka ji osmahneme na olivovém oleji, přidáme drcený kmín a dusíme společně pár minut pod pokličkou. K mrkvi dále vmícháme uvařený hrách, přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, kudrnatou petrželku a pokapeme citrónovou šťávou. Podle chuti osolíme, promícháme a ještě 2-3 minutky povaříme. Brambory oloupeme a podáváme s hotovou hrachovou směsí.
Kdo má rád, může posypat tvrdým sýrem. K hrachové směsi se také hodí místo brambor opečené tmavé pečivo.
Přidat komentář