Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené papriky plněné pohankou
Autor: neznámý
Datum přidání 29.08.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 75 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 papriky
  • 5 rajčat
  • 3/4 hrníčku pohanky
  • 2 stroužky českého česneku
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • čerstvá petrželka
  • medvědí česnek (nemusí být)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,64 g 41,45 g 6,13 g 1 156,18 kJ (276 kcal)
celkově 38,57 g 165,79 g 24,53 g 4 624,71 kJ (1105 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Propranou pohanku zalijeme jednou takovým množstvím vody a uvaříme na mírném ohni pod pokličkou do měkka. Mezitím si osmahneme cibulku na olivovém oleji a omytá rajčata pokrájíme na čtvrtky. Uvařenou pohanku smícháme s vejcem, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, osmahnutou cibulku a sůl. Směs důkladně promícháme a plníme vydlabané papriky zbavené semínek. Papriky naskládáme do pekáčku, okolo rozprostřeme rajčata, mírně podlijeme vodou a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů přikryté asi 50 minut. Jakmile se papriky z vrchu nakrabatí, pootočíme je - je to zhruba po 15-20 minutách. Podáváme například s kuskusem, který si uvaříme podle své chutě. Do kuskusu můžeme přidat bylinky a lněný olej nebo zeleninu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 8.08.2020 - 10:43
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Skvělé jídlo.

karča | 29.08.2012 - 17:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jedno z mála zdravých jídel, co chutná i manželovi.

mrkvicka | 29.08.2012 - 17:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

stir.stana | 29.08.2012 - 17:45
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, chutnalo všem.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty