Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený chřest
Autor: neznámý
Datum přidání 08.05.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 1/2 balení svazku zeleného chřestu
  • pár cherry rajčat
  • sůl

 

Na placky: 

 

  • 750 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • špetka majoránky
  • 1 vanilkový cukr
  • 250g hladké Bio mouky
  • slunečnicový olej
  • sůl

 

Přeliv: 

 

  • 250ml kvalitní smetany (může být sojová)
  • 100g nivy
  • 3-4 lžíce mouky Bio
  • 2 lžíce másla
  • trocha plnotučného mléka
  • sůl

 

 

 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdříve si okrájíme opraný chřest (asi 4cm) a dáme vařit do vroucí osolené vody na 20-25 minut. Mezitím si připravíme placky (jako na palačinky) z uvedených ingrediencí a vypracujeme hladké lité těsto, na rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova osmahneme a necháme vychladnout. Poté si připravím přeliv - omáčku na chřest, na pánvi si rozehřeji máslo a přidám smetanu, promíchám a přidám rozdrobenou nivu, nechám ji rozehřát a rozpusti, zahustím bio moukou - hladkou, asi 4 lžíce stačí a přidám trochu plnotučného mléka, osolím a nechám vařit.Poté si máslem vymžu formu nebo pekáček, do kterého  budu vkládat závitky. Vychladlé placky si rozprostřu a naplním uvařeným chřestem a pár kousky cherry rajčátek, zabalím a vyskládám takto do mísy. Nakonec přeliju hotovou omáčkou-přelivem a dám do trouby na 180°C zapéct.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty