Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák v sýrové omáčce
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 13.04.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 Květák
  • 120g Nivy
  • 100g nastrouhaného sýru
  • 60g másla
  • 3 lžíce rýžové kaše
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1l mléka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 25,46 g 33,88 g 39,04 g 2 201,28 kJ (526 kcal)
celkově 101,85 g 135,52 g 156,15 g 8 805,10 kJ (2103 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Květák rozdělíme na růžičky a dáme na 20 minut vařit do páry. Připravíme bešamel - na másle necháme zrůžovět mouku a rýžovou kaši. Za stálého míchání přidáváme po troškách mléko. Mícháme tak dlouho, než máme krásnou hustou omáčku bez hrudek. Podle potřeby přisypeme rýžovou kaši. Necháme chvíli provařit (za stálého míchání), odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhanou Nivu. Hotovou omáčkou přelijeme květákové růžičky vyskládané do zapékací mísy, posypeme sýrem a dáme zapéct na cca 20 minut při 200°.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 13.04.2011 - 04:17
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty