| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 27.10.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Kuřecí stehna
Hluboce zmrazená, třída jakosti A
Kuřecí stehenní řízek bez kůže
Kuřecí stehno vykostěné bez kůže, hluboce zmrazené třída A
Gemüse Bouillon Zeleninový vývar
Zeleninový vývar, bez přídavku droždí, s 10,7% zeleniny
Staročech Světlé výčepní pivo
Pivo výčepní světlé
Staročech Světlé výčepní pivo
Pivo výčepní světlé
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 18,53 g | 8,01 g | 29,34 g | 1 583,75 kJ (378 kcal) |
| celkově | 74,12 g | 32,03 g | 117,38 g | 6 335,00 kJ (1513 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si maso osolíme a naložíme do marinády, kterou jsme vytvořili smícháním rozpuštěného másla (které necháme potom trochu zchladnout), piva, zázvoru a sušené restované cibule a asi 3 lžícemi medu. Necháme paličky takto marinovat přes noc v lednici a poté je upečeme v troubě rozehřáté asi na 230°C dozlatova. Během pečení do vroucího výpeku rozdrobíme bujónovou kostku a promícháme, maso pravidelně poléváme marinádou, aby nebylo nakonec oschlé a vytvořila se křupavá zlatá kůrka. Hotové podáváme třeba s bramborem nebo knedlíkem a červeným zelím.
Přidat komentář