| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 26.06.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 100 min | 
| Počet porcí: | 8 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Pilos Smetana kysaná
								
								
								Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
							
								
									10 čerstvých vajec
								
								
								Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
							
								
									6 čerstvých vajec
								
								
								Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 26,46 g | 59,49 g | 17,46 g | 2 011,50 kJ (480 kcal) | 
| celkově | 211,69 g | 475,94 g | 139,69 g | 16 092,02 kJ (3843 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve opláchneme a nakrájíme nadrobné kostičky kuřecí maso a zprudka orestujeme na másle. Ještě než bude maso hotové, přidáme k němu prolisovaný česnek zeleninový bujón a opekáme již na mírném ohni asi ještě 2 minuty. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a polovinu brambor rovnoměrně rozprostřeme vymazaného pekáčku máslem a posolíme. Na další vrstvu brambor přidáme kostičky masa a dáme další vrstvu brambor. Na závěr polijeme zakysanou smetanou s rozšlehaným vejcem. Pečeme s víkem v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně jednu hodinu. Těsně před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem.
Přidat komentář