Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelenina ve špagetovém hnízdě s rajčatovou omáčkou
Autor: Mr.Brambor
Datum přidání 14.07.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • dle potřeby špagety
  • 1 cibule
  • 1 cuketa
  • lilek
  • rajče
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • česnek
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Nejprve si uvaříme špagety a necháme vychladnout. Na olivovém oleji pomalu osmahneme kolečka cibule a dáme stranou. Na té samé pánvi opečeme kolečka cuketky a opět dáme stranou. Nakonec s přidáním olivového oleje opečeme 0,5 cm kolečka lilku. Lilku potřebuje tolik, kolik špagetových hnízd máme. Zeleninu opékáme na skus tak, aby při další tepelné úpravě stále držela tvar. Dáme předehřát troubu na 160 °C (horký vzduch). Nakrájíme rajče na silnější kolečka (stejný počet koleček jako u lilku). Ze špaget vytvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem "hnízda", na která poklademe kolečka cibule, cuketku, lilek, rajče a vše ochutíme solí, pepřem a přelijeme troškou olivového oleje (pozor, aby nestekl na špagety, aby špagety po vytažení z trouby nebyly křupavé). Vložíme do trouby a pečeme cca 15 - 20 min. V pánvi od zeleniny si uděláme rychlou rajčatovou omáčku (z cibule, česneku, protlaku a nebo čerstvých podušených rajčat, s trochou soli, pepře a majoránky na dochucení). Upečená hnízda vložíme do rajčatové omáčky. Na závěr můžeme ozdobit nasekanou čerstvou bylinkou (majoránkou, oregánem, petrželkou..), čerstvě mletým pepřem, hrubozrnou solí, oliv. olejem a měsíčky rajčat. Jíme lžící a vidličkou.

    Příběh receptu

    Jedno horké odpoledne pro jedno lehké jídlo.

    Tipy na vylepšení

    Pokud máte chuť pokrm trochu vylepšit, můžete navrch rajčat nastrouhat oblíbený sýr. Velmi dobře chutná i s plátkem opečeného chorizza.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Jak jsme na tom s jódem?

    V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Další zajímavé recepty