| Autor: | lukesova.olga@ |
| Datum přidání | 22.02.2013 |
| Druh receptu | Oběd, Příloha, Svačina, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 5,97 g | 26,04 g | 3,09 g | 653,39 kJ (156 kcal) |
| celkově | 23,88 g | 104,18 g | 12,37 g | 2 613,55 kJ (624 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechnu čerstvou kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme sůl, koření, zakápneme olejem a citrónovou šťávou dle chuti. Pak přidáme sterilovanou červenou řepu (nebo čerstvou či uvařenou nastrouhanou) a řádně promícháme. Necháme chvilku uležet.
Můžeme dochutit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Přidat komentář