Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninový salát s řepou
Autor: lukesova.olga@
Datum přidání 22.02.2013
Druh receptu Oběd, Příloha, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2-3 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1-2 malé kedlubny
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • francouzská směs bylinek do salátu
  • 1 sklenice sterilované červené řepy (možno použít i čerstvou nebo vařenou a nastrouhat ji)

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,97 g 26,04 g 3,09 g 653,39 kJ (156 kcal)
celkově 23,88 g 104,18 g 12,37 g 2 613,55 kJ (624 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechnu čerstvou kořenovou zeleninu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle. Přidáme sůl, koření, zakápneme olejem a citrónovou šťávou dle chuti. Pak přidáme sterilovanou červenou řepu (nebo čerstvou či uvařenou nastrouhanou) a řádně promícháme. Necháme chvilku uležet.

Tipy na vylepšení

Můžeme dochutit zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty