Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žitné těstoviny s brokolicí
Autor: neznámý
Datum přidání 09.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g brokolice
  • 300 g žitných těstovin
  • 2 stroužky českého česneku
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • kurkuma
  • bazalka
  • sůl podle chuti
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,35 g 49,70 g 2,62 g 1 031,17 kJ (246 kcal)
celkově 66,77 g 248,51 g 13,08 g 5 155,86 kJ (1231 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si dáme vařit těstoviny do osolené vroucí vody. V jiném hrnci mírně podlijeme vodou růžičky brokolice, přidáme bazalku, kurkumu a osolíme. Dusíme pod pokličkou do změknutí. Na nepřilnavé pánvi si orestujeme proužky papriky, které jsme pouze mírně osolili, můžeme ještě přidat kapku olivového oleje. Je-li brokolice měkká, přebytečnou vodu slijeme, růžičky nasekáme na menší kousky, vmícháme uvařené těstoviny, prolisovaný česnek a popřípadě lehce dosolíme. Podáváme s restovanou paprikou a na jemném struhadle nastrouhanou syrovou mrkvičkou.

Tipy na vylepšení

Můžeme ještě posypat nastrouhaným tvrdým sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty