Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečený losos na špenátu
Autor: neznámý
Datum přidání 09.01.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 ks filetu lososa
  • 200 g listového špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • citrónová šťáva
  • kokosový olej
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 24,12 g 8,19 g 18,47 g 1 344,32 kJ (321 kcal)
celkově 48,25 g 16,38 g 36,93 g 2 688,63 kJ (642 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Porce lososa omyjeme a podle chuti osolíme. Oloupanou cibuli a česnek pokrájíme na drobno. Na kokosovém oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek a po krátké chvíli omytý a na kousky pokrájený špenát, který jsme před tím ještě spařili. Podle chuti osolíme a společně podusíme pod pokličkou. V případě, že by se špenát připaloval, mírně podlijeme vodou a dále dusíme. Nakonec vmícháme pro zjemnění zakysanou smetanu. Rybí filet si upečeme v troubě. Lososa položíme na plech, který jsme vyložili alobalem. Zakápneme olivovým olejem, zabalíme a dáme péct do trouby. Po 20 minutách zkontrolujeme, zda je ryba již hotová. Pokud je měkká, alobal necháme rozbalený a necháme dopéct vrchní stranu. Na talíř servírujeme nejprve špenát, na který položíme rybí filet a pokapeme citrónovou šťávou. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 31.07.2016 - 14:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Naprosto vynikající oběd, doporučuji!!

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty