Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Salát TAJ PEJ
Autor: Raskenius
Datum přidání 14.03.2013
Druh receptu Příloha, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 600 g sojových klíčků
  • 100 g cibule
  • 80 g paprika sterilovaná (bez nálevu - bn)
  • 80 g okurky sterilované (bn)
  • 80 g žampiony sterilované (bn)
  • 50 g feferonky sterilované (bn)
  • 5 g česnek
  • 50 g olej - kvalitní
  • 30 g sojová omáčka
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 89,77 g 88,94 g 95,98 g 5 858,45 kJ (1399 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Sojové klíčky dáme do vroucí vody, povaříme minimálně 3 minuty a propláchneme studenou vodou.K okapaným klíčkům přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nudličky papriky, kostičky okurek, plátky žampionů a rozsekané feferonky.Vše promícháme se zálivkou připravenou z utřeného česneku se solí, olejem, sojové omáčky, cukru, octu a soli.

Příběh receptu

Veganský salát orientálního typu ze sojových klíčků a zeleniny. Vzhled je pestrobarevný s viditelnými částmi použitých surovin, ze kterých vynikají zejména sojové klíčky. Konzistence klíčků je mírně chřupavá. Vůně a chuť je typická pro sojovou omáčku a celkově jemně sladěna.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Další zajímavé recepty