Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bylinkové knedlíčky
Autor: Sunriska
Datum přidání 30.07.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 středně velké brambory
  • 1/2 hrníčku špaldové mouky hrubé
  • 1 vejce
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 lžička sezamových nebo lněných semínek
  • listy čerstvého špenátu (nebo čerstvý mangold)
  • 1 větší cibule
  • sůl
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,05 g 64,38 g 5,60 g 1 553,54 kJ (371 kcal)
celkově 24,09 g 128,76 g 11,20 g 3 107,08 kJ (742 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si nejlépe v páře a ve šlupce uvaříme brambory. Vychladlé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme špaldovou mouku, vejce, provensálské koření, semínka a sůl podle chuti. Vypracujeme tužší těsto, které vytvarujeme do dvou menších šišek. Vložíme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

čmeláček | 13.10.2013 - 17:18

jj to je úžasné :-), takhle jsem v létě dělala ovocné knedlíky, ale pochopitelně bez koření a cibule, jenom s perníkovým kořením :-)

Kájina | 30.07.2013 - 17:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes jsem uvařila k obědu a bylo to velmi dobré! Děkuji. Vy jste uplná studnice receptů :-) Budu Vás sledovat...:-)

Sunriska | 30.07.2013 - 17:42

Děkuji, těší mě, že moje recepty jsou inspirace pro ostatní. :) Naštěstí je teď hodně zeleninky, takže je stále co vymýšlet.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty