Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Těstovinový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 06.07.2010
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 70 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g těstovin 
  • 50 g másla
  • 100 g špaldové mouka
  • 2 balení plátkového sýra
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 g kečupu
  • 1 ks vejce
  • špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeném na obalu. V misce smícháme máslo, mouku, kečup, zakysanou smetanu, vejce, ochutíme muškátovým oříškem a solíme. Vše dobře promícháme. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s parmazánem. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme špaldovou moukou, nasypeme část těstovin a poklademe plátkovým sýrem. Takto tvoříme vrstvy, dokud sýr a těstoviny nespotřebujeme. Poslední vrstva by měla být zakončena těstovinami, kterou polijeme směsí se zakysané smetany. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 30-40 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Budeme plasty vyrábět z potravinového odpadu?

Potravinový odpad jako základ pro biologicky rozložitelné plasty – vědci z…

Hořký osud křenu: Tradiční pochutina mizí z pultů!

Podává se ke klobásce nebo pečenému masu. Letos je však křen nedostatkovým…

Své zdraví máme ve svých rukou a na svém talíři!

S nadváhou bojuje více než polovina Čechů. Řešení máme každý na svém talíři.

Další zajímavé recepty