| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 03.06.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 40 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
				
				
				
				
				
		
								
									Špaldové celozrnné těstoviny Bio
								
								
								Bezvaječné těstoviny
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
Na pánvi na olivovém oleji nejprve orestujeme cibulku, jakmile se nám začíná chytat zlatavou barvu přidáme nakrouhané zelí. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Mezitím si dáme uvařit těstoviny. Celer omyjeme, pokrájíme na kostky a přidáme po chvíli do pánve k zelí. Zhruba po 5 minutách přidáme česnek a kmín. Občas promícháme a dále dusíme doměkka. Na závěr jídlo pokapeme shoyu omáčkou a promícháme s uvařenými těstovinami. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
Špaldové těstoviny jsou vynikající v jakékoliv variantě, mají totiž stejné využití jako těstoviny klasické. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů převážně z řady B.
Můžeme podávat s obloženou čerstvou zeleninou. K pokrmu se také hodí i červená řepa.
Přidat komentář