| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 03.06.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 40 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Špaldové celozrnné těstoviny Bio
Bezvaječné těstoviny
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Na pánvi na olivovém oleji nejprve orestujeme cibulku, jakmile se nám začíná chytat zlatavou barvu přidáme nakrouhané zelí. Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Mezitím si dáme uvařit těstoviny. Celer omyjeme, pokrájíme na kostky a přidáme po chvíli do pánve k zelí. Zhruba po 5 minutách přidáme česnek a kmín. Občas promícháme a dále dusíme doměkka. Na závěr jídlo pokapeme shoyu omáčkou a promícháme s uvařenými těstovinami. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
Špaldové těstoviny jsou vynikající v jakékoliv variantě, mají totiž stejné využití jako těstoviny klasické. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů převážně z řady B.
Můžeme podávat s obloženou čerstvou zeleninou. K pokrmu se také hodí i červená řepa.
Přidat komentář