Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Těstoviny se smetanovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g těstovin
  • 350 g mražené zeleniny
  • 200 ml smetany ke šlehání 
  • 1 ks jarní cibulky
  • 115 g nivy
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,95 g 37,78 g 29,35 g 1 950,61 kJ (466 kcal)
celkově 67,80 g 151,11 g 117,40 g 7 802,45 kJ (1863 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do vroucí osolené vody vsypeme těstoviny, které vaříme podle návodu uvedeném na obale. Mezitím na trošce másle zpěníme na kostičky pokrájenou jarní cibulku, přidáme mraženou zeleninu, osolíme, přikryjeme pokličkou a necháme 5-10 minut podusit. Poté přidáme smetanu ke šlehání s nivou a necháme rozpustit. Na závěr vmícháme uvařené těstoviny. 

Tipy na vylepšení

Do pánve můžeme ještě přidat na kostičky pokrájená rajčata, papriku či bylinky (bazalka, pažitka). Dále můžeme těstoviny přesypat do pekáče, posypat sýrem a zapéci v předehřáté troubě. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Teribald | 24.04.2015 - 13:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jako rychlovka na oběd to není vůbec špatné ;)

Lucka | 25.06.2010 - 08:31
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty