Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Autor: neznámý
Datum přidání 18.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 velká mrkev 
  • 1 lžička zázvoru (sušeného nebo nastrouhaného)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,39 g 24,62 g 6,15 g 702,27 kJ (168 kcal)
celkově 33,89 g 246,16 g 61,51 g 7 022,70 kJ (1677 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Z vyváleného těsta vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 15 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

ZdraváPotravina.cz | 20.11.2015 - 08:58

Obsah olivového oleje jsme upravili na 50 ml. ;) Děkujeme za upozornění.

neerzika@ | 18.10.2010 - 09:33

mam dotaz k hvezdickam, prislo mi ze je tam hrozne moc toho oleje? je to mojima rukama? ale nedalo sa to ani poradne uhnist a i pri valeni z toho tekl olej takze priste ho min nebo pridat dalsi ingredience nebo to tak ma byt? diky

Tomajzlák | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tomajzlák | 18.10.2010 - 09:33

toho oleje sem tam nedávala tolik ca 50ml a zbytek med.I místo cukru med.A bylo to úúúžasné

Pavlouš | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Já jsem taky dala podle rad míň oleje - jen 50 ml, ale už jsem ho ničím nenahrazovala ani jsem recept nijak neupravovala. Abych se pokusila o co největší objektivitu při hodnocení. A musím říct, že hvězdičky jsou úplně průměrné, málo sladké, ničím mě nezaujaly... Pokud chcete péct, určitě doporučuji upravit recept medem, jak to udělal Tomajzlák.

Dita | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Těsto se tvořilo špatně i valení nebylo snadné, ale na konec jsme to vše zdolala. Těsto jsem nechala odležet do druhého dne. Zázvor nám při pečení tak krásně provoněl domov, že už nebylo pochyb o tom že se blíží Vánoce. Recept nám chutnal, zázvor jsem dala jako koření. Na mě to je sladké tak akorát, každý má jiné chutě.

Radka | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Také jsem letos tento recept vyzkoušela a souhlasím s Pavlouš. Akorát že jsem dala všeho dle receptu a opravdu to po odležení plavalo, možná pustila šťávu i mrkev, ale ve finále tím pádem padlo daleko víc mouky, s těstem se velice špatně pracovalo a chuť nakonec nijak neoslnila. Také bych více osladila...

Nejnovější články

Pro veřejnost přístupnější proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti…

Veterinární inspektoři prověřují polské hovězí maso při mimořádných kontrolách.

Ministerstvo zemědělství (MZe) obdrželo informace, podle kterých maso z…

Další snižování používání antibiotik u zvířat

Strategický plán Ministerstva zemědělství počítá s dalším snižováním používání…

Další zajímavé recepty