Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvové hvězdičky se zázvorem
Autor: neznámý
Datum přidání 18.10.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky
  • 100 g pohankové mouky
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 velká mrkev 
  • 1 lžička zázvoru (sušeného nebo nastrouhaného)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,39 g 24,62 g 6,15 g 702,27 kJ (168 kcal)
celkově 33,89 g 246,16 g 61,51 g 7 022,70 kJ (1677 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odležet. Z vyváleného těsta vykrajujeme různé tvary. Pečeme v mírně vyhřáté troubě na 170 stupňů přibližně 15 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

ZdraváPotravina.cz | 20.11.2015 - 08:58

Obsah olivového oleje jsme upravili na 50 ml. ;) Děkujeme za upozornění.

neerzika@ | 18.10.2010 - 09:33

mam dotaz k hvezdickam, prislo mi ze je tam hrozne moc toho oleje? je to mojima rukama? ale nedalo sa to ani poradne uhnist a i pri valeni z toho tekl olej takze priste ho min nebo pridat dalsi ingredience nebo to tak ma byt? diky

Tomajzlák | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tomajzlák | 18.10.2010 - 09:33

toho oleje sem tam nedávala tolik ca 50ml a zbytek med.I místo cukru med.A bylo to úúúžasné

Pavlouš | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Já jsem taky dala podle rad míň oleje - jen 50 ml, ale už jsem ho ničím nenahrazovala ani jsem recept nijak neupravovala. Abych se pokusila o co největší objektivitu při hodnocení. A musím říct, že hvězdičky jsou úplně průměrné, málo sladké, ničím mě nezaujaly... Pokud chcete péct, určitě doporučuji upravit recept medem, jak to udělal Tomajzlák.

Dita | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Těsto se tvořilo špatně i valení nebylo snadné, ale na konec jsme to vše zdolala. Těsto jsem nechala odležet do druhého dne. Zázvor nám při pečení tak krásně provoněl domov, že už nebylo pochyb o tom že se blíží Vánoce. Recept nám chutnal, zázvor jsem dala jako koření. Na mě to je sladké tak akorát, každý má jiné chutě.

Radka | 18.10.2010 - 09:33
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Také jsem letos tento recept vyzkoušela a souhlasím s Pavlouš. Akorát že jsem dala všeho dle receptu a opravdu to po odležení plavalo, možná pustila šťávu i mrkev, ale ve finále tím pádem padlo daleko víc mouky, s těstem se velice špatně pracovalo a chuť nakonec nijak neoslnila. Také bych více osladila...

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty