Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Slepovaná kolečka z ovesných vloček
Autor: neznámý
Datum přidání 16.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 8 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 140g ovesných vloček
  • 120g pšeničné mouky celozrnné
  • 80g třtinového cukru
  • 50g změklého másla
  • 3 lžíce oleje z lískových oříšků
  • 8 lžic cca vody
  • marmeláda či džem (domácí nebo v bio kvalitě)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,48 g 49,72 g 8,48 g 1 192,52 kJ (285 kcal)
celkově 34,77 g 497,22 g 84,83 g 11 925,20 kJ (2848 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky umixujeme téměř na hladkou mouku. Obě mouky smícháme v misce s třtinovým cukrem, dále nastrouháme máslo, přidáme olej a vodu. Všechny tyto suroviny zpracujeme v těsto, které necháme v ledničce asi hodinu odpočinout. Těsto vyválíme na placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut. Upečené cukroví ihned po vytažení z trouby přendáme na tác a necháme chladnout. Jednotlivé díly slepujeme marmeládou. Uvedené množství je na 3 1/2 plechu.

Tipy na vylepšení

Cukroví můžeme pocukrovat například fruktózou a nebo, pokud nechceme už příliš sladit, můžeme jednotlivé kousky cukroví posypat sušeným ovesným mlékem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlinové osvěžení

Je léto, je teplo, svítí sluníčko a k tomu zmrzlina prostě patří. Kde se…

Když člověk ovlivní přirozenou evoluci…

nejen v Brně si připomínáme 200 let od narození otce genetiky. Na výstavu zve i…

Biopotravina roku 2022

Klání o nejlepší českou biopotravinu mění název jen na BIOPOTRAVINU. Přeci…

Další zajímavé recepty