Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Slepovaná kolečka z ovesných vloček
Autor: neznámý
Datum přidání 16.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 8 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 140g ovesných vloček
  • 120g pšeničné mouky celozrnné
  • 80g třtinového cukru
  • 50g změklého másla
  • 3 lžíce oleje z lískových oříšků
  • 8 lžic cca vody
  • marmeláda či džem (domácí nebo v bio kvalitě)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,48 g 49,72 g 8,48 g 1 192,52 kJ (285 kcal)
celkově 34,77 g 497,22 g 84,83 g 11 925,20 kJ (2848 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky umixujeme téměř na hladkou mouku. Obě mouky smícháme v misce s třtinovým cukrem, dále nastrouháme máslo, přidáme olej a vodu. Všechny tyto suroviny zpracujeme v těsto, které necháme v ledničce asi hodinu odpočinout. Těsto vyválíme na placku a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 8 minut. Upečené cukroví ihned po vytažení z trouby přendáme na tác a necháme chladnout. Jednotlivé díly slepujeme marmeládou. Uvedené množství je na 3 1/2 plechu.

Tipy na vylepšení

Cukroví můžeme pocukrovat například fruktózou a nebo, pokud nechceme už příliš sladit, můžeme jednotlivé kousky cukroví posypat sušeným ovesným mlékem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty