Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Marokánky
Autor: neznámý
Datum přidání 24.02.2015
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g kandovaného a sušeného ovoce (nesířené) 
  • 120 g ořechů (mandlí, burských oříšků, vlašských ořechů) 
  • 80 g  třtinového cukru
  • 20 g másla
  • 40 g špaldové mouky jemné
  • 0,25 l polotučného mléka
  • čokoládu na vaření

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,66 g 26,46 g 10,28 g 884,48 kJ (211 kcal)
celkově 36,65 g 264,60 g 102,85 g 8 844,80 kJ (2112 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V mléce na mírném ohni rozpustíme cukr, mouku a máslo. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekané sušené a kandované ovoce a nasekané oříšky. Na pečícím papíru tvoříme lžící marokánky. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Marokánky poléváme čokoládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Pavlouš | 9.02.2015 - 20:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

bararich8@ | 18.10.2010 - 09:25

A na kolik péci?

eperinova@ | 18.10.2010 - 09:25

Dělala jsem podle postupu, ale 0,25 l mléka se mi zdá moc. Když jsem hledala v kalsických receptech marokánky, tak tam píšou vařit 3 minuty, až z toho vznikne takový bešamel. Nepovedlo se a tak zkusím znovu s tím převařením. Snad by bylo dobré u všech receptu vánočních na těchto stránkách více podrobněji popisovat postup a i sdělovat všude jak dlouho péci a při kolikati stupních. Díky.

monikanovakova86@ | 18.10.2010 - 09:25
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný recept, všeho bylo akorát, jen směs chce opravdu chvíli povařit, aby ztuhla. Pekla jsem asi půl hodiny na 160 stupňů.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty