Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cookies
Autor: neznámý
Datum přidání 13.07.2018
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 0 ks
Přibližná cena: 25 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrnčeky najemno pomletých ovsených vločiek
    /1 hrnček: 200 ml/
     
  • 2 lyžice kakaa
     
  • 1/2 hrnčeka surového trstinového cukru
     
  • 1/2 hrnčeka najemno postrúhanej uvarenej repy
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja (1:1 olivový a kokosový)
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • štipka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rúru predhrejeme na 175°C.
Múku z ovsených vločiek dôkladne premiešame s kakaom, sódou, cukrom a štipkou soli. 
Pridáme repu a olej. 
Mala by nám vzniknúť homogénna zmes. Keby sa nepodarilo a zmes by bola suchá, môžeme si pomôcť trochou vody, prípadne oleja. 
Zo vzniknutej zmesi tvarujeme medzi dlaňami "guličky". Tie kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
Pečieme asi 12 - 15 minút. 
Cookies budú po upečení mäkké, po vychladnutí však získajú pevnejší tvar a chrumkavú "krustu".

 

Příběh receptu

Pečieme bez lepku a bez laktózy. Tentokrát sme si zobrali na mušku raňajkové cookies, ktoré pod obalom decentne skrývajú červenú repu. Ráno, akoby ste ich našli...  Hoci nie sú veľmi sladké, určite je lepšie nezjesť ich naraz veľa, ale pridať k nim misku ovocia, smoothie, rastlinné mlieko, jogurt či  orechy. Čokoľvek, čo vás na niekoľko hodín plnohodnotne zasýti a poteší zmysly.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty