| Autor: | eoon@ |
| Datum přidání | 24.12.2013 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 25 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 4,07 g | 25,33 g | 0,75 g | 590,92 kJ (141 kcal) |
| celkově | 16,28 g | 101,31 g | 3,02 g | 2 363,67 kJ (565 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Bramborový salát nejlpépe připravíme den dopředu, krásně se uleží a je ještě lepší. V hrnci si uvaříme doměkka brambory ve slupce a necháme vychladnout. Mezitím doměkka povaříme mrkev a celerem a poté nakrájíme na kousky, stejně jako okurku. Nakonec nakrájíme i domácí cibulku. Pak už jen zeleninu promícháme s bramborami (také na kostičky), přidáme asi 3-4 lžičky řeckého jogurtu a nakonec zakápneme domácím jablečným octem. Lehce osolíme a dopepříme. Salát pak "udusáme" do misky, aby se do druhého dne hezky uležel.
Verze lehoučkého, levného a chutného bramborového salátu.
Přidat komentář