Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s květákem
Autor: Dita
Datum přidání 15.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 7 uvařených brambor
  • 1 květák
  • 1 lžička tymiánu
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • smetana
  • 1 vajíčko
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,83 g 23,33 g 7,78 g 745,58 kJ (178 kcal)
celkově 31,32 g 93,33 g 31,11 g 2 982,32 kJ (712 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozprostřeme rovnoměrně na plech. Květák uvaříme ve vodě a z vývaru si můžeme uvařit polévku. Květák pokrájíme na drobno a rozprostřeme na brambory. Zalijeme směsí vyrobenou smícháním smetany, kukuřičné mouky, vajíčka a koření. Pečeme dorůžova. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 2.04.2020 - 15:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vyzkouším bude to mňamka určitě!

Nejnovější články

Jak správně skladovat základní druhy potravin

Víte, jak správně skladovat různé druhy ovoce, zeleniny, pečivo i třeba vejce?…

Výživa ve 21. století

Společnost pro výživu spořádala 23. 9. 2020 výroční odbornou konferenci Výživa…

Sezonní ovoce a zelenina – měsíc listopad

Mohlo by se zdát, že podzim nám již nepřináší žádné sezonní plodiny. I v…

Další zajímavé recepty