Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrna na paprice alá kuře
Autor: Frodik
Datum přidání 23.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g uvařené cizrny
  • 250 g fazolových lusků
  • 200 ml sojové smetany
  • 2 cibule
  • 1 lžička sušené saturejky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • citrónová šťáva
  • olivový olej
  • sůl
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,39 g 44,16 g 13,24 g 1 574,68 kJ (376 kcal)
celkově 91,93 g 220,82 g 66,18 g 7 873,41 kJ (1880 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cizrnu namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a uvaříme v čerstvé vodě. Množství přilité vody by mělo být zhruba 1 cm nad povrchem cizrny. Do hrnce ještě přidáme lžičku saturejky a pozor - vaříme neosolené. Mezitím si v jiném hrnci na olivovém oleji orestujeme cibulku, stáhneme z ohně, poprášíme sladkou paprikou za stálého míchání restujeme, dokud nepustí barvu. Hrnec vrátíme na oheň, přilijeme vodu (nejlépe z varné konvice). Pokud chceme hladkou omáčku, cibuli rozmixujeme. Uvařenou cizrnu rozdělíme na polovinu a část rozmixujeme, tím získáme skvělé zahušťovadlo. Rozmixovanou a celou cizrnu vložíme do hrnce. Přidáme fazolové lusky a vaříme ještě cca 15 minut. Nakonec zjemníme sojovou smetanou a dochutíme citrónovou šťávou a solí. Sojovou smetanu lze nahradit běžnou smetanou.

Tipy na vylepšení

Podáváme s těstovinami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

carme | 23.09.2011 - 15:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vypadá to dobře, jakmile si koupím cizrnu vyzkouším.

mitternacht@ | 23.09.2011 - 15:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Právě jsem to uvařila a doporučuji! Moc dobré. Jen jsem si to maličko vylepšila - přidala jsem 2 kostky kuřecího bujonu Alnatura (na 500g balení cizrny).

Dita | 23.09.2011 - 15:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ideální na nedělní oběd. Není to nijak pracné a je to jednoduché na uvaření. Jen nezapomenout namočit den předem cizrnu. Je fakt moc dobré.

Nejnovější články

Ohlédnutí za vinohradnickým rokem 2019/2020

Máte rádi víno? Pokud odpověď zní ano, možná vás bude zajímat, jestli vinic u…

Co takhle dát si SUSHI...

Patří mezi vaše oblíbené pokrmy Sushi? I s konzumací jídel z mořských řas…

A Dost! - kde všude najdeme cukr?

Tentokrát jed díl ADost! edukační. Pokusili jsem se společně ukázat, kde všude…

Další zajímavé recepty