Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cizrnová sekaná
Autor: neznámý
Datum přidání 11.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 hrníčky uvařené cizrny
  • 2 uvařené brambory
  • 1 hrníček hrubé špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kořenící směsi (bez glutamanu)
  • olivový olej
  • sůl podle chuti
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,62 g 44,26 g 6,31 g 1 194,80 kJ (285 kcal)
celkově 92,99 g 354,07 g 50,47 g 9 558,36 kJ (2283 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Přes noc si namočíme cizrnu a hned ráno vodu slijeme a uvaříme v nové vodě do měkka. Uvařenou cizrnu a uvařené brambory ve slupce necháme vychladnout. Do větší misky nasypeme cizrnu, nastrouhané brambory a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Dále přidáme vejce (jeden bílek si dáme stranou na potření), koření, na trošce oleje orestovanou cibulku a rozetřený česnek. Důkladně promícháme s moukou. Z hmoty vytvarujeme 2 šišky, které dáme na pečícím papírem nebo olivovým olejem vytřený plech. Potřeme bílkem, posypeme strouhankou a lehce přitiskneme. Pečeme dozlatova. Podáváme s bramborem, chlebem nebo se zeleninou. Výborná je i studená. 

Tipy na vylepšení

Cizrnovou sekanou můžeme posypat ještě sezamovými nebo lněnými semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Upekla jsem cizrnovou sekanou dle receptu. Povedlo se to pěkně. Chce to ale doplnit spoustou salátu.

Eva | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sekaná se povedla a právě si na ní pochutnáváme. Jen jsem zapomněla přidat brambory a tak jsem přidala moukou, aby mi to drželo hezky pohromadě. Vrch jsem posypala pohankovýma vlačkama, protože jsem strouhanku neměla. Doporučuji.

pajarinka@ | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělám podobně jen bez brambor a karbenátky.Mňamka :-)

Jana H. | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Přidala jsem jen trochu pikantní hořčice, výborná :-)

elllzi@ | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

elllzi@ | 11.09.2011 - 10:07

Rozárka | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sekaná není špatná, ale výsledek nás nenadchl. Rozhodně stojí za vyzkoušení:-)

Sunriska | 11.09.2011 - 10:07
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Kdybych směs mixovala ponorným mixérem, tak ho akorát zavařím..:) Nakonec jsme použili mlýnek na maso. Výsledek nebyl špatný, ale hodně suchý, chce to použít jako přílohu pořádně šťavnatou zeleninu..

Nejnovější články

Zakysané mléčné výrobky

Divák A DOST! zaslal podnět s tím, že mlékárny ředí podmáslí obyčejným mlékem.…

EU začíná testovat nová pravidla pro „dvojí kvalitu“

Loni se „české“ téma tzv. dvojí kvality potravin dostalo do povědomí i za…

Co vy a zabijačka?

V Radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové jsme si tentokrát povídali o…

Další zajímavé recepty