Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hráchová směs s bulgurem
Autor: neznámý
Datum přidání 21.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 220 g žlutého hrachu
  • 100 g pšeničného bulguru
  • 150 g celeru
  • 30 g uzeného tempehu
  • 3-4 ks brambor
  • 1 kedlubna
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička kmínu 
  • 1 lžíce shoyu omáčky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,75 g 26,91 g 1,78 g 632,66 kJ (151 kcal)
celkově 46,51 g 161,48 g 10,69 g 3 795,98 kJ (907 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrách a bulgur propereme, nasypeme do většího hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Můžeme i namočit přes noc, není to však nutné, jen se budou déle vařit. Po 10 minutách přidáme očištěný a na kostičky pokrájený celer, kedlubnu i brambory, dále vmícháme tempeh, kmín, tymián a dusíme pod pokličkou na mírnějším ohni. Na závěr dochutíme shoyu omáčkou a případne lehce dosolíme. Necháme 2 minuty odležet a můžeme podávat.  

Tipy na vylepšení

Podáváme samotné nebo s masem, obilnými plackami, pečivem nebo s nádivkou z ovesných vloček. Ovesné vločky namočíme do vody a necháme nabobtnat, přidáme muškátový oříšek, sůl, majoránku, směs zeleniny. Pečeme zhruba půl hodiny. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zničí blanšírování ovoce a zeleniny viry?

Teplota 70ºC a vyšší, již po krátkou dobu (1-2 minuty), se např. podle WHO…

Nejen Češi si umí dělat legraci...

Kolem Covid-19 je negativizmu až dost! Je dobré umět situaci občas odlehčit.

Pilulka? Ne :(

Něco málo pro zasmání ...

Další zajímavé recepty