Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachovo-pohanková kaše s bulgurovým karbanátkem
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Hrachová kaše:
  • 350g žlutého hrachu
  • 60g cca pohankových vloček
  • 6 bobkových listů
  • majoránka
  • sůl podle chuti

Karbanátek:

  • 3/4 hrníčku bulguru
  • 1/2 papriky
  • 1/2 cibule
  • 1 stroužek českého česneku
  • bylinky podle chuti (bazalka,...) 
  • špaldová mouka hladká
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Hrách namočíme alespoň na dvě hodiny předem. Zcedíme a uvaříme v nové vodě s bobkovými listy. Jakmile je hrách měkký bobkové listy vyndáme, přelijeme do robotu včetně vody. Přidáme sůl a majoránku. Umixujeme v hladkou kaši a na závěr vmícháme pohankové vločky. Na troše oleji osmahneme cibulku s paprikou, kterou jsme nakrájeli na malé kousky. Bulgur zalijeme jednou takovým množstvím vody a vaříme na mírném ohni do měkka asi 10 minut. Poté vařič vypneme a necháme dojít. Bulgur smícháme s cibulkou a paprikou, osolíme, přidáme bylinky a prolisovaný česnek. Dále vmícháme mouku a trochu vody. Vytvoříme karbanátkové těsto, mouky stačí málo jen tolik, aby bulgur držel pohromadě.Pánev potřeme slunečnicovým olejem a osmahneme po obou stranách malé karbanátky. Karbanátky můžeme i upéct v troubě na pečícím papíru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty