| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 24.04.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					neuvedena | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 5 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
			
				
				
				
		
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Biotrend Bio citróny
								
								
								Bio citróny, odrůda: Primofiore, kategorie: 5, jakost: 1
							
								
									Zelená čočka Legumi
								
								
								Zelená čočka
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 21,69 g | 48,49 g | 1,21 g | 1 246,84 kJ (298 kcal) | 
| celkově | 108,46 g | 242,46 g | 6,05 g | 6 234,21 kJ (1489 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Propranou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, nalijeme čerstvou, přidáme sušené bylinky, koriandr a dáme vařit. Nesolíme. Cuketu, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky a přidáme k čočce. Vaříme společně pod pokličkou do změknutí. Mezitím si připravíme jíšku. Na trošce másla zapražíme kukuřičnou hladkou mouku. Ke konci vmícháme prolisovaný česnek, jíšku a osolíme. Jako poslední - jakmile vypneme vařič - přimícháme vymačkanou šťávu z citrónu.
Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo s volským okem. Dozdobíme například řeřichou.
Přidat komentář