Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vařená čočka se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 24.04.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g čočky
  • 1 malá cuketa
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 1/2 citrónu
  • kukuřičná mouka hladká
  • koriandr, sušené bylinky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl podle chuti
  • máslo na jíšku

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 21,69 g 48,49 g 1,21 g 1 246,84 kJ (298 kcal)
celkově 108,46 g 242,46 g 6,05 g 6 234,21 kJ (1489 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Propranou čočku namočíme přes noc do vody. Druhý den vodu slijeme, nalijeme čerstvou, přidáme sušené bylinky, koriandr a dáme vařit. Nesolíme. Cuketu, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostičky a přidáme k čočce. Vaříme společně pod pokličkou do změknutí. Mezitím si připravíme jíšku. Na trošce másla zapražíme kukuřičnou hladkou mouku. Ke konci vmícháme prolisovaný česnek, jíšku a osolíme. Jako poslední - jakmile vypneme vařič - přimícháme vymačkanou šťávu z citrónu.

Tipy na vylepšení

Můžeme podávat s celozrnným pečivem nebo s volským okem. Dozdobíme například řeřichou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 6.06.2015 - 19:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty