Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa s celerem
Autor: neznámý
Datum přidání 14.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku žitných otrub
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 vajíčko
  • 1 cuketa
  • 1 celer
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Celer a cuketu důkladně očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Poté přisypeme ovesné vločky, mouku a žitné otruby. Okořeníme tymiánem, mletým muškátovým oříškem a podle chuti osolíme. Během míchání opatrně přiléváme vodu, než nám vznikne středně hutné těsto. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. 

Tipy na vylepšení

Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovou oblohou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty