Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketa na kari s kokosovým mlékem
Autor: neznámý
Datum přidání 29.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • hrnek rýže
  • kokosové mléko – vetší plechovka
  • česnek
  • červená paprika
  • 2 x cuketa (pokud je velká stačí jedna)
  • olivový olej
  • lžička kari koření
  • citronová šťáva dle chuti
  • bazalka
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rýži vaříme jak jsme zvyklí, je ale důležité neuvařit ji úplně, bude se následně dodělávat do změknutí až v celém jídle při dušení.Na velkou rozpálenou „wok“ pánev nakapeme olivový olej. Na větší kostičky nakrájenou zeleninu přidáme na pánev včetně na plátky nakrájeného česneku. Osolíme a přidáme bazalku (sušené asi tak jednu vrchovatou lžičku) – opékáme asi tak 5-6minut na „plný plyn“ JNásledně přidáme vrchovatou lžičku kari a přilijeme kokosové mléko. Dusíme pod pokličkou asi 5 minut. Pak přidáme rýži a vaříme do změknutí rýže a zeleniny cca 10-12minut, až rýže nasaje tekutiny.  Ve finále vymačkáme citronovou šťávu dle chuti.

Tipy na vylepšení

Pokud je rýže stále tuhá a tekutina vyvařená, můžeme přidat trochu zeleninového vývaru.Skvěle se hodí spolu s kuřecím či krůtím masem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty