Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný chléb s ovesnými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 02.09.2010
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g pšeničné celozrnné mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g sójové hladké mouky
  • 80 g ovesných vloček
  • 30 g čerstvého droždí
  • 250 ml vlažného mléka
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička soli
  • špetka cukru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,59 g 44,52 g 10,98 g 1 380,38 kJ (330 kcal)
celkově 125,87 g 445,16 g 109,76 g 13 803,84 kJ (3297 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Všechny druhy mouky, ovesné vločky, sůl a kmín smícháme. Do důlku rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce, po částech olej a mléko (případně trochu vody) a vypracujeme tužší těsto, které necháme v teple kynout na dvojnásobný objem. Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme nádobu s horkou vodou. Chléb upravíme do chlebíčkové formy a pečeme prvních 15 min při počáteční teplotě. Troubu neotvíráme. Poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 30 - 35 min. Troubu vypneme a chléb necháme ještě 10 min dojít. Po vyjmutí z trouby potřeme studenou vodou, přikryjeme utěrkou a necháme zchladnout.

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme vmíchat 50 g nasucho opražených lněných semínek.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Je libo brouk nebo červík?

Hmyz jako jídlo budoucnosti? Ne, už teď je možné ho zařadit do svých jídelníčků!

Rostlinné nebo živočišné?

Zájem konzumentů o tzv. rostlinné alternativy mléka, mléčných výrobků, ale i…

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Další zajímavé recepty