Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové houstičky
Autor: neznámý
Datum přidání 01.10.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky hladké
  • 2 lžíce sezamového semínka
  • 1 hrst slunečnicového semínka
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 18 g droždí
  • 1,5 lžičky himalájské soli
  • 1 vejce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,37 g 31,60 g 5,85 g 857,98 kJ (205 kcal)
celkově 63,72 g 316,03 g 58,49 g 8 579,81 kJ (2049 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do misky prosejeme mouku, přidáme ostatní sypké suroviny kromě droždí a zamícháme. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zalijeme polovinou vody a necháme za lehkého míchání rozpustit. Dolijeme zbytek vody a vypracujeme bochník těsta. Dáme na teplé místo vykynout. Po vykynutí na vále vyválíme jeden velký váleček (knedlík). Nakrájíme na 7-8 stejných dílků. Plech vyložíme pečícím papírem a vložíme vytvarované houstičky. Pokud máme více času, můžeme z těsta vyválet malé válečky a uplést do copánku. Pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme lněným semínkem a vložíme na 25 minut do předehřáté trouby na 200°C.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty