Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný chléb
Autor: Viťa
Datum přidání 12.03.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 1 hrnek žitné chlebové mouky
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • slunečnicové semínko, dýňové semínko a sezamové semínko
  • asi 1 hrnek vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,39 g 52,91 g 2,89 g 1 177,88 kJ (281 kcal)
celkově 103,86 g 529,06 g 28,88 g 11 778,75 kJ (2813 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme oba druhy mouky, sušené droždí, sůl, kmín, tymián a semínka. Směs promícháme a přidáme vodu, pokud by byla směs moc tuhá, můžeme přidat ještě trošku vody. Těsto necháme 12 hodin kynout v míse, kterou přikryjeme utěrkou. Po 12-ti hodinách těsto propracujeme na pomoučené pracovní ploše a vrátíme zpátky do mísy. Necháme ještě asi 2 hodiny kynout. Takto vykynuté těsto dáme do mísy s víkem. Troubu vyhřejeme na 230°C a dáme péct přikryté na 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 10-15 minut, aby se vytvořila pěkná kůrka. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

MailC6L94M4@ | 12.03.2013 - 15:56

MailC6L94M4@ | 12.03.2013 - 15:56

Hlavně sundat váko. Bez akrylamidů by to nebylo ono. Tvoří se od 120 st.Celsia a s vyšší teplotou progrsívně.

Marie | 12.03.2013 - 15:56

A jak si jinak doma upéct chleba? Chleba už delší dobu nekupuji a dělám si doma vlastní stejným způsobem.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty