Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný chléb
Autor: Viťa
Datum přidání 12.03.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
  • 1 hrnek žitné chlebové mouky
  • 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • slunečnicové semínko, dýňové semínko a sezamové semínko
  • asi 1 hrnek vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,39 g 52,91 g 2,89 g 1 177,88 kJ (281 kcal)
celkově 103,86 g 529,06 g 28,88 g 11 778,75 kJ (2813 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme oba druhy mouky, sušené droždí, sůl, kmín, tymián a semínka. Směs promícháme a přidáme vodu, pokud by byla směs moc tuhá, můžeme přidat ještě trošku vody. Těsto necháme 12 hodin kynout v míse, kterou přikryjeme utěrkou. Po 12-ti hodinách těsto propracujeme na pomoučené pracovní ploše a vrátíme zpátky do mísy. Necháme ještě asi 2 hodiny kynout. Takto vykynuté těsto dáme do mísy s víkem. Troubu vyhřejeme na 230°C a dáme péct přikryté na 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 10-15 minut, aby se vytvořila pěkná kůrka. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

MailC6L94M4@ | 12.03.2013 - 15:56

MailC6L94M4@ | 12.03.2013 - 15:56

Hlavně sundat váko. Bez akrylamidů by to nebylo ono. Tvoří se od 120 st.Celsia a s vyšší teplotou progrsívně.

Marie | 12.03.2013 - 15:56

A jak si jinak doma upéct chleba? Chleba už delší dobu nekupuji a dělám si doma vlastní stejným způsobem.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty