Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí houstičky s pohankovými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 10.07.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 130 g kukuřičné mouky
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 18 g droždí
  • 2 hrsti pohankových vloček
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • vlažná voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,07 g 32,77 g 4,77 g 799,04 kJ (191 kcal)
celkově 61,04 g 491,61 g 71,56 g 11 985,66 kJ (2863 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce si smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Uprostřed si vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vody a za stálého míchání droždí rozpustíme. Dále pomalu přiléváme vodu a postupně zapracováváme po stranách mouku do těsta. Vytvoříme měkčí těsto. Z těsta tvarujeme houstičky, které vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Housky necháme vykynout v teplé místnosti cca 45 minut, i déle. Vykynuté housky lehce potřeme olivovým olejem a posypeme podle chuti - slunečnicovými, sezamovými, lněnými semínky nebo mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, po 10 minutách troubu zeslabíme na 180 stupňů a dopečeme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty