Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Domácí houstičky s pohankovými vločkami
Autor: neznámý
Datum přidání 10.07.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky
  • 200 g žitné mouky
  • 130 g kukuřičné mouky
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 18 g droždí
  • 2 hrsti pohankových vloček
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • vlažná voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,07 g 32,77 g 4,77 g 799,04 kJ (191 kcal)
celkově 61,04 g 491,61 g 71,56 g 11 985,66 kJ (2863 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V misce si smícháme všechny sypké suroviny. Přilijeme rozpuštěné máslo a opět promícháme. Uprostřed si vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme trochou vody a za stálého míchání droždí rozpustíme. Dále pomalu přiléváme vodu a postupně zapracováváme po stranách mouku do těsta. Vytvoříme měkčí těsto. Z těsta tvarujeme houstičky, které vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Housky necháme vykynout v teplé místnosti cca 45 minut, i déle. Vykynuté housky lehce potřeme olivovým olejem a posypeme podle chuti - slunečnicovými, sezamovými, lněnými semínky nebo mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, po 10 minutách troubu zeslabíme na 180 stupňů a dopečeme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Další zajímavé recepty