Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

Domácí pivní bagetka
Autor: Lucka
Datum přidání 25.07.2012
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg hl. bio mouky
  • 100 g droždí
  • asi 0,5l piva (dala jsem světlé)
  • 1 menší lžičku kmínu
  • 2 lžíce krupicového třtinového cukru
  • cca 100 ml vlažné vody
  • 2-3 lžičky soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5 651,03 g 36 555,65 g 765,75 g 750 726,80 kJ (179299 kcal)
celkově 11 302,05 g 73 111,30 g 1 531,50 g 1 501 453,60 kJ (358599 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív jsem si připravila těsto, smíchala jsem mouku s droždím, cukrem a vlažnou vodou a nechala vzejít kvásek, pak jsem přidala jen mírně ohřáté pivo, sůl a kmín a nechala ještě asi půl hodinku nakynout. Těsto pak dáme do připravené formy nebo na plech, můžeme potřít ještě vajíčkem, ale já nedělala. Pekla jsem nejdřív na hodně vysokou teplotu (maximum) zhruba 30-35minut a potom ztlumila a nechala dopéct asi hodinku a půl. Před a během pečení jsem bagetu potírala jen octovou vodou.*Obr. 1 je těsto před nakynutím, 2. po nakynutí a 3. je již upečená bagetka.Pokud si odvážíte větší množství surovin, lze bez problému upéct celý bochník chleba

Příběh receptu

I když pivo nepiju často, tenhle recept chutnal i nepivařům:)

Tipy na vylepšení

K bagetce jsem udělala domácí bylinkové máslo, doporučuji - nemělo to vůbec chybu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Okouzlení bílkovinami

K čemu bílkoviny jsou, kolik jich potřebujeme, kde všude je najdeme, proč a jak…

Další z náhrad masa?

Z proteinů hrášku a tuku vznikl kvalitní alternativní steak?

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…

Další zajímavé recepty

Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí