Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldový chléb se sušenými rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 22.02.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 600 g špaldové mouky
  • 100 g žitné mouky
  • 100 ml podmáslí
  • 80 g parmezánu
  • 17 g droždí
  • 7 ks sušených rajčat
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • voda

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,49 g 54,67 g 6,30 g 1 348,10 kJ (322 kcal)
celkově 104,92 g 546,70 g 63,02 g 13 481,00 kJ (3220 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do mísy nasypeme sypké směsi, a to konkrétně mouku, provensálské koření a sůl. Promícháme a uděláme uprostřed důlek. Nadrobíme droždí, mírně zalijeme vlažnou vodou a necháme chvíli odležet. Mezitím si nastrouháme sýr a přidáme do misky. Dále nalijeme podmáslí, olivový olej a vejce a vypracujeme těsto. Je-li potřeba, přilijeme ještě vodu. Formu vyložíme pečícím papírem, přendáme těsto a vytvarujeme. Kousky rajčat zamáčkneme do těsta a necháme v teplé místnosti kynout. Pečeme přikryté pečícím papírem na 200 stupňů okolo 45 - 50 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty