Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžové závitky s kuřecím masem a šmakounem
Autor: neznámý
Datum přidání 02.05.2013
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 15 g oleje
  • 30 g cibule
  • 50 g výhonků munga
  • 100 g kuřecích prsou
  • 30 g červené, žluté nebo oranžové papriky
  • 150 g čerstvých žampionů
  • 50 g mexického šmakouna
  • sůl, pepř, chilli koření, worcesterová omáčka, sójová omáčka
  • 2 ks rýžového papíru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,44 g 17,52 g 9,00 g 950,88 kJ (227 kcal)
celkově 38,88 g 35,04 g 17,99 g 1 901,76 kJ (454 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na části oleje orestujeme drobně pokrájenou cibulku. Když je cibulka zlatá, přidáme osolené, opepřené a chilli kořením ochucené kuřecí maso, které jsme pokrájeli na drobné nudličky. Dále přisypeme naklíčené výhonky mungo. Vše opékáme na nejvyšší stupeň, než se maso zatáhne a poté přihodíme malé kostičky nebo proužky barevné papriky a po chvíli ještě žampiony (teplotu regulujeme). Když jsou houby opečené, dochutíme směs výše uvedeným kořením (nebo jiné podle chuti). Směs necháme mírně zchladnout, přistrouháme pikantní plátek šmakouna a dobře promícháme. Rýžový papír necháme asi 2 minutky změknout ve vodě. Poté ho rozložíme na pracovní plochu a plníme rozumným množstvím nádivky. Zabalíme 2 závitky, které fritujeme se zbytkem oleje ve speciálním přístroji na zdravé smažení. Závitky lze též péci v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem nebo fólií. V tomto případě je nejprve ze všech stran potřeme olejem.

Tipy na vylepšení

Závitky lze podávat jako předkrm nebo svačinku. Pokud má posloužit jako hlavní jídlo, můžeme zvolit přílohu rýžové nudle, brambory, bramborovou kaši apod.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Marie | 2.05.2013 - 10:53

Rýžové závitky miluju, takže tyto určitě vyzkouším :-)

Nejnovější články

Kam ještě na jahody?

Máte rádi jahody tak jako my? A chtěli byste zjistit, kde je ještě mají?

Zázrak jménem brambora!

Potravina, kterou všichni známe, je běžně dostupná a přesto netušíme, jak a…

Riziko z potravin - hlásí SVS!

Varování před nebezpečnou sýrovou pomazánkou.

Další zajímavé recepty