Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelné lasagne
Autor: Sunriska
Datum přidání 08.04.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 ks bílého hlávkového zelí
  • 5 lžic smetany na vaření
  • 50 g tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z hlávkového zelí oddělíme asi 8 velkých zelných listů a ty povaříme v osolené vodě a necháme dobře okapat. Mezitím si v jiném hrnci lehce osmahneme cibulku, vmícháme jemně nakrájené zelí ze zbytky hlávky a dusíme do měkka. Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané vejce, smetanu, nastrouhaný sýr, koření, sůl a pepř. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu zelné směsi, na ní poklademe zelné listy a další vrstvu směsi. Opakujeme ještě jednou, končíme vrstvou listů, které posypeme zbylým sýrem a polejeme zbytkem smetany. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 20 minut.Podáváme jen tak samotné nebo s brambory.

Tipy na vylepšení

Další varianta jsou zelné závitky se směsí, které se lehce opečou na pánvi.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty