Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krupkové rizoto po italsku
Autor: eoon@
Datum přidání 13.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • předem namočené kroupy
  • zeleninový vývar (bujon bez glutamanu)
  • kvalitní máslo
  • kousek drobně pomixované cibule
  • 1 malý stroužek česneku
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si uvaříme do měkka předem namočené kroupy, lepší jsou ty menší krupky. Potom si na pánvi s rozpáleným kvalitním máslem necháme dozlatova osmahnout jemně posekanou-mixovanou cibulku a přidáme kroupy chvíli ohřát společně s cibulkou, až poté postupně přilévám  vývar, bujón, vždycky nechám vsáknout a vyvařit a přiliju dle potřeby, potom přidám stroužek česneku, jen zlehka osolím podle chuti. Hotové "rizoto" by mělo být takové mazlavé, jakoby rozvařené. Ale na skus díky tomu, že se jedná o kroupy tak to není takové přímo bláto z rýže:-) Zdravé a moc dobré.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Co čerstvého na talíř?

Už se nám začíná objevovat sezónní zelenina v podobě ředkviček a salátů, co…

EU si vybírá bezpečné potraviny

Po úspěšných dvou předchozích ročnících Evropský úřad pro bezpečnost potravin …

Jak správně uchovávat potraviny?

Umíte správně uchovávat potraviny? Určitě ano, ale malé připomenutí určitě…

Další zajímavé recepty