Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Guláš z hlívy ústřičné se žampiony
Autor: Jana
Datum přidání 30.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 120 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 150 g cibule
  • 80 g žampionů ( žampion krémový)
  • 80 g rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • zeleninový vývar
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • kukuřičný škrob nebo Solamyl
  • olej
  • sůl, (pepř) 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,62 g 24,07 g 6,77 g 780,32 kJ (186 kcal)
celkově 29,25 g 48,14 g 13,54 g 1 560,64 kJ (373 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V kastrolu rozpálíme olej, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přisypeme mletou papriku, promícháme a přidáme nakrájené houby. Opečeme a podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme protlak, utřený česnek, kmín, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a dusíme houby doměkka. Podle potřeby zahustíme kukuřičným škrobem nebo Solamylem. Nakonec zasypeme majoránkou a již bez pokličky necháme zredukovat přebytečnou vodu. Dochutíme solí a pepřem.

Příběh receptu

Původní recept byl pouze z hlívy ústřičné, ale zbyly mi žampiony a tak jsem je tam přidala.

Tipy na vylepšení

Jako přílohu doporučuji těstoviny, polentu, celozrnný nebo jáhlový knedlík.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

j.pazderova | 5.03.2015 - 14:57
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrý

Nejnovější články

Bezpečnost potravin: Riziko z potravin!

SVS dohlíží na stažení mléčného výrobku, který obsahuje etylenoxid.

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc srpen

Čerstvé sezónní ovoce a zelenina nejen skvělé chutná, ale také osvěží a dodá…

NutriScore – nový nástroj k nakupování?

Pokusů o usnadnění nákupu zdraví prospěšných potravin bylo už mnoho. Uspěje…

Další zajímavé recepty